top of page

Reuma en de PSE als hulp naar herstel.

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2020


Reuma wordt in de conventionele geneeskunde als een ongeneeslijke ziekte gezien. Het is een label wat voor de rest van je leven bij je hoort. Het wordt door velen gevoelt als een lichamelijk en geestelijke gevangenis waar je nooit weer uit komt.

Sinds iets langer dan een jaar is bij mij onder behandeling een cliënt met reuma.

In het begin door mij, onder het mom van “baadt het niet schaadt het niet”. Ik testte toen energiewaarden van Vitaal, emotioneel rond de 30 procent waarbij 100 procent als optimale waarde wordt gezien. Stukje bij beter zagen we steeds enige verbetering zowel lichamelijk als ook in de energiewaarden. Nu na een jaar met vallen en opstaan, met een flinke dip halverwege en een zeer trouwe inname van de PSE middelen, waar tevens de voeding werd aangepast met de nadruk op ontgiften en werden de energiewaarden steeds meer optimaal naar waarden rond de 90%.

Kort geleden is cliënt ter controle naar de reumatoloog geweest. De reumatoloog zei: "Het is alsof je niet ziek bent. De bloeduitslagen zijn nog nooit zo goed geweest".

De reuma is nog niet als genezen verklaard, en dit zal het ook nooit helemaal zo zijn, omdat misvormingen zich niet kunnen herstellen. Het belangrijkste is dat de pijn weg is en de bloedwaarden zijn genormaliseerd.


Aan reuma kunnen verschillende blokkades ten grondslag liggen, maar vaak wordt een blokkade op het vijfde energiecentrum (keel) gevonden, welke te maken heeft met de stofwisseling, inclusief al het bindweefsel en het steunweefsel. Deze omvatten het slijmvlies, de huid, de pezen, de ligamenten, de gewrichten, het kraakbeen en de beenderen, die de link vormen met reuma. Reumatische klachten leiden tot een vermindering van de mobiliteit, tot een grotere starheid en stijfheid. Bijvoorbeeld. perfectionisten zijn van nature zo sterk gericht op regelgeving dat ze geen ruimte hebben om te manoeuvreren. Het lichaam weerspiegelt immers altijd wat er in het emotioneel-psychisch verband is vastgelegd.


Naar mijn ervaring kan de PSE voor alle aandoeningen worden gebruikt, omdat elke ziekte een min of meer hoog percentage energetische blokkades bevat. Aangezien de PSE het lichaam meer energie wil geven voor zelf-genezing, is het vaak een uitstekende aanvulling op andere therapieën. Daarom adviseer ik bij elke chronische ziekte: altijd de energieblokkades oplossen!

151 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page