top of page

Helen wat ons pijn of angst bezorgt.

Bijgewerkt op: 22 jun. 2020


Velen van ons gaan door het leven, met een constant gevoel van angst of emotionele pijn zonder te weten waar het vandaan komt. Het lijkt bijna alsof het onderdeel uitmaakt van wie we zijn, of op de manier waarop we de wereld zien. Een cliënt zei laatst tegen mij; mijn behandelaar zegt dat angst gewoon bij me hoort.

Het is belangrijk om te beseffen dat deze angst of pijn iets is, dat zeker bij niemand van ons hoort, maar kan worden erkend en verwerkt. Hoe langer we ermee rondlopen hoe meer energie het van ons wegneemt, wat uiteindelijk ziekmakend kan worden. In plaats van te wachten tot dit gebeurt, kunnen we besluiten actie te ondernemen om het te genezen.


De gedachte hieraan roept vaak weerstand op, vooral omdat ons leven op het eerste gezicht in orde lijkt te zijn.

Het is ook niet fijn om in het verleden te graven, tenzij de pijn ons in ons dagelijks functioneren belemmert. Als we dapper en proactief kunnen zijn, kunnen we onszelf veel toekomstig lijden besparen en de energie vrijmaken die vastzit om de pijn te verminderen.

Er zijn veel manieren om dit te doen, maar de eerste stap is om de pijn te herkennen en ons bewust hier van te worden. De Psychosomatische Energetica is een methode die ons inzage geeft waar de pijn van is gemaakt zonder te hoeven graven in het verleden.

Het kan angst zijn om te worden verlaten, het gevoel altijd ons best te moeten doen, onderliggende woede, minderwaardigheidsgevoelens en nog veel meer.

De therapie is zacht en helend. Het kost wél tijd en doorzettingsvermogen.

Maar onthoud, het is nooit te laat in het leven te genezen wat pijn doet, en de allerbeste tijd is NU.

154 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page