top of page

Helen van trauma.

Als we een trauma hebben meegemaakt, scannen onze hersenen voortdurend op gevaar. Alles wat ons herinnert aan ons trauma zal onze hersenen het signaal geven dat we in gevaar zijn en dit kan ertoe leiden dat we net zo reageren als we deden op het moment van het oorspronkelijke trauma. Dit kan zeer uitputtend zijn, zowel emotioneel als lichamelijk.

De Psychosomatische Energetica (PSE) kan hierbij tot grote hulp zijn.

Bijvoorbeeld, als het trauma dat je aan het verwerken bent te maken heeft met je moeder die jou en je broer verliet toen je een kind was - dan heb je misschien de onbewuste kernovertuiging dat je niet geliefd bent, niet waardig, dat als ze van je gehouden had - ze wel gebleven zou zijn. Als volwassenen weten we dat haar vertrek nooit te maken had met onze liefdeloosheid, maar die overtuiging van schaamte is opgeslagen in hetzelfde deel van onze hersenen als waar het trauma zich bevindt. En het speelt zich in real time af als je man op zakenreis gaat, of je vriend je telefoontje niet beantwoordt. Alles wat vertrouwd lijkt of voelt aan die oorspronkelijke verlating zal deze gevoelens en angsten triggeren. De PSE spoort in je onbewuste energieveld deze trauma’s op en behandeld deze met speciale homeopathische middelen, waardoor ze kunnen oplossen.

Je authentieke JIJ kan zich dan weer laten zien, zonder de gebeurtenissen die je dit nare angstige gevoel hebben gegeven.

Wat ik het mooiste vind aan de PSE is, dat wanneer bepaalde thema’s eenmaal zijn opgelost deze ook niet weer terug komen. Je hoeft je zelfs deze oude thema's niet te herinneren, of te herbeleven.

Bezoek aan mijn praktijk is hoogstens 4 x per jaar, terwijl ondertussen e-mail contact wordt onderhouden.

Zo is het wel gebeurt dan een cliënt die met jarenlange angsten heeft geleefd, in een half jaar weer rust heeft gevonden, meer energie heeft gekregen en kan genieten van het leven.

168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page