top of page

Een nieuw leven door het herstellen van je energie.

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2020

Toen ik 3 jaar geleden startte met de Psychosomatische Energetica voor mezelf, als therapie, wist ik nog niet wat dit voor bijzondere uitwerking op mij en mijn leven zou hebben. Ik was altijd moe en ik was er aan gewend. Je gaat er naar leven en je praat er niet meer over. Ik had eerder in het verleden een burn-out gehad en had me er bij neer gelegd dat mijn energie wellicht nooit meer optimaal zou worden. Je bent wat minder sociaal want je zegt regelmatig ergens voor iets af om weer “bij te tanken”. Via via hoorde ik van deze therapie en dacht; baat het niet schaadt het niet.

De Psychosomatische Energetica is een door huisarts Reimar Banis in Duitsland ontwikkelde methode uit de complementaire geneeskunde.

Na jarenlange observaties en onderzoeken is de methode voor het eerst in 1997 geïntroduceerd. Intussen wordt de PSE in meer dan twintig landen over de hele wereld toegepast en geldt het als een van de toonaangevende methoden uit de complementaire geneeskunde.

Mijn energie werd gemeten door het Reba® testapparaat. Dit meet middels je hersengolven op 4 verschillende levels je energie. Vitaal, emotioneel, mentaal en causaal. De waarden waren zoals ik verwacht had niet optimaal. De theorie van deze methode gaat er vanuit dat verstoring in je levensenergie ontstaat door onverwerkte gebeurtenissen en trauma’s, waar niemand van ons aan ontkomt.

(Zie ook de docu “Heal”’op Netflix over psychische oorzaken van ziekten).

Nu is ons lichaam heel ingenieus gebouwd. Maar met onvoldoende levensenergie gaat je zelfhelend vermogen achteruit. Het houdt dan dus een keer op. En dan worden we ziek, doodmoe, depressief, verzin het maar. We kunnen als we willen, elk symptoom en pijntje bestrijden met een pil.

Wat we eigenlijk dan doen is het symptoom wegduwen, maar het neemt de oorzaak niet weg.

De psychosomatische energetica (PSE) spoort de oorzaak op, van datgene wat jou zoveel energie kost; het onderliggende conflict welke hoofdzakelijke onbewust is. Vervolgens wordt dit behandeld met een speciaal voor deze therapie ontwikkeld homeopathisch complexmiddel.

Mijn energielevel was inmiddels gestegen naar bijna optimaal, toen ik onverwacht voor een fysieke uitdaging kwam te staan. Als vanzelf rolde ik door dit “opruimproces” heen. Het drong toen ineens echt tot me door hoe snel ik na twee operaties weer fit was en dat ik nauwelijks lichamelijk moe was. Dat wilde ik niet langer voor mezelf houden maar ook anderen hiermee helpen!

In mijn praktijk komt het regelmatig voor, dat veel problemen en gedragingen bij cliënten uit het onbewuste voortkomen en het vaak heel lastig is om daar in een gesprek bij te komen. De PSE is er voor dit en ook voor veel psychische problemen zoals angst en depressies dé oplossing. Het fijne is ook dat je de gebeurtenissen niet hoeft op te rakelen, wat de emotionele pijn vaak alleen nog maar erger maakt.

Onbegrepen klachten, chronische ziekten, slapeloosheid, niet te verklaren pijnen. Waar het bij de reguliere geneeskunde ophoudt en je naar huis wordt gestuurd met "je zal er mee moeten leren leven" begint bij mij de PSE.

In beginsel stimuleert de PSE als natuurgeneeskundige methode de zelf-

genezingskracht, zowel in geestelijke als ook in lichamelijk opzicht. Het gaat hier dus om een aanvullende medische procedure, die gezien kan worden als toevoeging bij de conventionele geneeskunde.

Wel moet worden opgemerkt, dat wanneer bij vergevorderde aandoeningen te veel van het zelfgenezend vermogen wordt geëist, of reeds orgaanbeschadiging is opgetreden, de PSE puur als ondersteuning kan worden gezien.

Volgens de theorie van de PSE is een verstoorde levensenergie vaak een belangrijke medeoorzaak van aandoeningen en kwalen, en als deze energie dankzij de PSE-therapie weer harmonisch en ongehinderd kan stromen, zal het lichaam zich weer herstellen.

Een behandeling duurt ongeveer één tot anderhalf jaar. Bij meerdere conflicten of extreem lage energiewaarden kan de therapieduur langer zijn. Het vergt dus enig geduld, maar ook doorzettingsvermogen.

Het mooie is dat je tijdens controle bezoeken kunt meten in hoeverre je energie aan het ophogen is. Dat heeft mij altijd enorm gemotiveerd.

Nu, na een aantal maanden aan de studie te zijn geweest en lesdagen in Duitsland te hebben gevolgd, kan ik verheugd zeggen dat ik er mee aan de slag kan!

Wil je ook meer lichamelijke en geestelijke energie en je zelfgenezend vermogen activeren?

Kijk op mijn website op https://www.renatepeters.nl/psychosomatische-energetica394 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page