top of page

Angststoornissen, de Psychosomatische Energetica pakt de oorzaak aan.

Bijgewerkt op: 26 aug. 2019Angst heeft vele facetten. Onder het gevoel, de paniekerige angst zit vaak een stress-stoornis, een laag zelfbeeld, rusteloosheid, slapeloosheid, zorgen en gebrek aan concentratie.

Angsten veroorzaken ook fysieke problemen zoals hartkloppingen, kortademigheid, duizeligheid, trillen of beklemming met pijn op de borst. Bij kinderen bijvoorbeeld in buikpijn en/of huiduitslag.


De levensenergie, ook wel bekend als Chi of Prana, is een belangrijk onderdeel van onze gezondheid. Het zorgt ervoor dat we ons lichamelijk fit en vitaal voelen. Bovendien is deze levensenergie van groot belang voor onze mentale veerkracht. Het hebben van voldoende levensenergie betekent dat onze gezondheid wordt versterkt, dat onze zelfhelend vermogen goed functioneert en dat we veerkrachtig zijn.


Als we naar de symptomen van de angst kijken vanuit het oogpunt van de PSE,

dan weten we, dat cliënten met angststoornissen beperkte vitale energie en vooral beperkte emotionele energie hebben.

De Psychosomatische Energetica, ontwikkeld door Dr. med. Reimar Banis, meet, met behulp van het Reba-testapparaat deze energiewaarden. De meest optimale waarde van de vitale en het emotionele energie is 100%. Dit komt overeen met een goede vitale en emotionele kracht.

Mensen met lichamelijke of geestelijke klachten bereiken deze optimale waarde niet in de meettest. In de regel liggen ze ver onder de 100%. Voor cliënten met angststoornissen helpt deze meting, een ​​verklaring voor hun symptomen te hebben, omdat hun probleem vaak ongrijpbaar voor hun is.

De meest voor de hand liggende therapieën zijn vaak op de symptomen gericht en lossen de achterliggende oorzaak niet op. De vraag die hierbij rijst is dan:


Wat veroorzaakt dan die beperkte levensenergie en hoe kun je deze dan versterken, zodat deze angsten aangepakt kunnen worden?


De verlaagde energieniveaus die worden getest bij cliënten met angst, zijn te wijten aan energieblokkades. Deze verhinderen de absorptie van energie in de belangrijke energietransformatiecentra en verstoren tegelijkertijd de harmonische stroom in het gehele energieveld.


Hoe ontstaan dan deze blokkades?

Psychische trauma's uit het verleden - we kunnen ze ook conflicten noemen - die niet zijn opgelost, maar zijn "weggezet", veroorzaken deze blokkades. Deze conflicten slaan veel van zowel onze vitale als emotionele energie op, waardoor de drager met de angststoornis hier vervolgens geen gebruik meer van kan maken.

Zodra deze trauma"s kunnen worden opgelost, verbetert de energie-inname en stabiliseert deze.

De Psychosomatische Energetica zorgt ervoor dat met behulp van zeer bijzondere Homeopathische complexmiddelen (Chavita, Emvita) de energie bij deze conflicten weg wordt gehaald, waardoor de energie-inname van het lichaam verbetert.

Dit verhoogt de vitale en emotionele kracht.

Het doel is om zo dicht mogelijk bij de gegeven standaardwaarde van 100% te komen. Uit ervaring is gebleken dat door het verhogen van de levensenergie het zelfgenezend vermogen verhoogd op fysiek én emotioneel niveau, waardoor het klinische beeld van de cliënten aanzienlijk verbeterd.

In mijn praktijk werk ik sinds vorig jaar zeer enthousiast met deze methode, waarvan ik nu al ervaar dat cliënten met angst een verbetering van hun symptomen ervaren. Metname bij kinderen en jongvolwassenen worden zelfs al binnen enkele maanden significante verbeteringen tot zelfs van het totaal verdwijnen van de angstsymptomen gemeld.


Het feit dat met deze zeer eenvoudige doch krachtige methode de getroffen cliënten kunnen worden teruggebracht naar meer kwaliteit van leven, is uitermate verrijkend voor zowel de cliënt als voor mij als therapeut. Natuurlijk is er voor deze therapie geduld nodig, maar het innemen van Chavita en Emvita is eenvoudig en gemakkelijk te integreren in het dagelijks leven.


Concluderend:

De Psychosomatische Energetica is een diagnostische en therapeutische methode die de oorzaak aanpakt. Het is voor mij de gouden basis in mijn praktijk. Tevens biedt deze methode een uitstekende ondersteuning voor conventionele geneeskunde en andere complementaire vormen van therapie en kunnen hiermee goed worden gecombineerd.Bron:

Dr. med. Birgitt Holschuh-Lorang Fachärztin für Allgemeinmedizin und Naturheilverfahren

Literatuur:

Banis, Dr. Reimar: Heilung durch Energiemedizin. Via Nova Verlag, 2012

Banis, Dr. Reimar: Lehrbuch Psychosomatische Energetik. Haug Verlag, 2015357 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page