top of page

Voor bedrijven

Energietherapie en coaching ter voorkoming en optimaal herstel bij Stress- en (dreigende) burn-out van uw werknemer.

Stationary photo

Burn-out en stress klachten zie je steeds vaker al bij 20-ers ontstaan! Dat is schrijnend, want op die leeftijd zouden we vol in onze energie en reserves moeten zitten. Het zijn dé jaren dat we alles aan zouden moeten kunnen … en eindeloos door zouden moeten kunnen gaan op alle fronten.

Natuurlijk geldt stress- en burn-out preventie voor elke leeftijd, maar ook de 55-plussers dienen niet te worden vergeten, al toont onderzoek aan dat deze groep minder verzuimen dan hun jongere collega’s. Bovendien is in deze leeftijdsgroep ook het aandeel psychisch verzuim veel lager. Echter hun verzuim duurt dan weer langer en ze hebben duidelijk te kampen met een langer herstelproces. Vooral in het geval van verzuim door stress. Dit kan komen door andere gezondheidsproblemen of beperkter(re) mobiliteit. Ook kan het probleem liggen in het autonoom zenuwstelsel. Ook blijkt dat herstel moeilijker is bij slaapproblemen, stemmingsproblemen of van psychopathologische beelden. Ook de verwerking van stresshormonen verloopt voor sommigen moeilijker. De oorzaak zou te wijten kunnen zijn aan een langdurigere energetische uitputting.

 

De PSE speelt hierin een belangrijke rol in (versneld) herstel.

Als werkgever wilt u deze situaties vóór zijn.

De kosten van ziekteverzuim en re-integratie bij burn-out kunnen ongemerkt extreem hoog worden. De werknemer gaat mogelijk langere tijd de ziektewet in, moet begeleid worden vanuit de Arboarts, krijgt als het even kan begeleiding van een coach, moet in het werk vervangen worden en de collega’s moeten mogelijk extra werk overnemen en de vervanger inwerken en begeleiden. Het intensieve proces geeft extra stress en belasting voor alle betrokken partijen.

Dat is te voorkomen door te weten wat de oorzaken zijn van de dreigende stress- en burn-out. Je wilt als werkgever dat én je werknemer productief blijft én dat het team in zijn geheel goed blijft functioneren. Daarvoor bent u bij mij op het goede adres!

 

Energietherapie

Coaching werkt, maar kost tijd. Mijn overtuiging is dat met praten alleen iemand niet hersteld. De Psychosomatische Energetica, de Lichtkinesiologie zijn dé therapieën die in combinatie met coaching ervoor kan zorgen dat uw werknemers in relatief korte tijd met optimale energie weer aan het werk kunnen.

Voor zakelijke trajecten is per specifieke situatie een offerte op maat te creëren. Afhankelijk van de omstandigheden bied ik een individuele therapeutische begeleiding, voor meer energie en herstel van stress- en burn-out.  

Via mijn contactpagina kunt u informatie opvragen.

bottom of page